Új információk Brenner János boldoggá avatására érkezőknek

Brenner JánosA Szombathelyi Egyházmegye új információkkal segíti a Brenner János boldoggá avatására érkezőket.

 Arra kérjük a boldoggá avatásra kerékpárral érkezőket, hogy a bicikliket a Tófürdőhöz tartozó Jégpálya kerékpártárolójába helyezzék el. Az önkéntesek, rendőrök segítenek, hogy ezt merre találják.

Akik vonattal érkeznek azoktól azt kérjük, hogy időben váltsák meg a vasúti menetjegyüket, tehát lehetőség szerint már a hétvégén - péntek, szombat. Ne május 1-én, a reggeli induláskor, mert ezzel az esetleges hosszabb sorban állást elkerülhetik. Ha pedig időben váltanak jegyet, az jelzés a vasúttársaságok felé is, hogy megnövekedett utazói létszámra készüljenek.

Hasznos információk és az Emlékmű-domb helyszínrajza letölthető pdf-ben. 

Május 1-én, kedden, a boldoggá avatás napján a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban a földszinti kiállítások ( Brenner János, Mindszenty József kiállítás, Sala Terrena) ingyenesen látogathatóak.

A Püspöki Palota barokk termei 13 órától látogathatóak 20 percenkénti csoportos vezetéssel. Jegyárak: felnőtt 1.500 ft, diák, nyugdíjas 700 ft.

Az Egyházmegyei Könyvtár 13 órától tekinthető meg félóránkénti vezetéssel. Jegyárak: felnőtt 1.000 ft, diák, nyugdíjas 700 ft.

A rábakethelyi Brenner Emlékhelyekről térképes ismertető készült. Ez megtekinthető és letölthető pdf formátumban a honlapjainkról Szentgotthárd-rábakethelyi Brenner Emlékhelyek címszó alatt, vagy ide kattintva.