Utcát neveztek el Boldog Brenner Jánosról Gasztonyban

Boldog Brenner János utca2018. augusztus 12-étől utca is viseli Boldog Brenner János nevét. Gasztonyban avatta fel és áldotta meg az ország első ilyen utcáját Székely János megyéspüspök.

Boldog Brenner János utcaNagy Szabolcs polgármester a martinus.hu-nak elmondta: a faluban több párhuzamos utca is ugyanazt a nevet viseli, ami a tájékozódást nehezíti. Pl. a Hősök útja, amelyek közül az egyikben a Szombathelyi Egyházmegye két papja, Takács László és Takács Gyula atyák szülői háza is van. Takács László atya idén ünnepelte pappá szentelésének 50 éves évfordulóját. Ekkor vetette fel a polgármester, hogy azt az utcát, ahol laktak, Brenner Jánosról neveznék el. Az ötlet kedvező fogadtatásra talált. Marosits József és Takács László atya felajánlásának köszönhetően készült el az utca elején egy emlékoszlop. Az utca átnevezése egyrészt tisztelgés Brenner János életpéldája előtt, de kifejezése a falu nagyrabecsülésének is Takács Gyula és Takács László atyák iránt, akik már hosszú évtizedek óta szolgálják az Egyházat és az embereket, mondta Nagy Szabolcs. 

Székely János megyéspüspök áldotta meg az emlékoszlopot, az utcanévtáblát és az utcát a jelenlévő hívek imádságaival kísérve.