A szentek nyomában - ifjúsági zarándoklatot hirdet a Szombathelyi Egyházmegye

20150515-zarandok-002A Szombathelyi Egyházmegye 2022. április 1-2-án gyalogos ifjúsági zarándoklatot szervez. Székely János megyéspüspök 

Kedves Fiatalok!

Azért születtünk a világra, hogy megtanuljunk szeretni, és így majd Isten örök szeretetének országába is beléphessünk. Ezen az úton példaképeink és segítőink a szentek, akik bátran, örömmel, nagylelkűen járták a hit és a szeretet útját.

Hagyományteremtő céllal ifjúsági gyalogos zarándoklatot szervezünk a szentek – elsősorban Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János – nyomában.


A zarándoklat időpontja: 2022. április 1-2.


Indulás a Brenner Iskola udvaráról 2022. ápr. 1-én pénteken 12 00-kor buszokkal Jákra, vagy Jákról 12 30-kor.


A zarándoklat a gyönyörű jáki templomban egy rövid imával indul. Innen gyalog megyünk el Szentptéterfára (kb. 13 km), ahol vacsora, esti Szentmise és egy vidám vetélkedő vár minket.
Másnap gyalog megyünk Güssingbe, Batthyány László és Coreth Mária Terézia sírjaihoz. Itt a programunk: ebéd, tanúságtételek, énekes Szentmise, találkozás osztrák és horvát fiatalokkal. Innen autóbuszokkal megyünk el Rábakethelyre, ahol Boldog Brenner János vértanúságának helyén egy közös imával, énekléssel zárul a zarándoklat.

A zarándoklatra kiemelten hívom a Brenner iskola hetedikeseit. Örülnék, ha minden Brenneres legalább egyszer eljutna azokra a helyekre, ahol Boldog Batthyány László és az ő nagyszerű, szent életű felesége el vannak temetve, és ahol Boldog Brenner János vértanú életét adta Jézusért. Tanuljuk meg tőlük a szeretet művészetét!

A zarándoklatra szeretettel várunk a Brenner iskola többi osztályából is diákokat, valamint minden más érdeklődő fiatalt (a határokon túlról is) 11 és 35 éves kor között.

Jelentkezni a  e-mail címen lehet. A jelentkezéskor írjátok be a neveteket, telefonszámotokat, az életkorotokat, azt, hogy be vagytok-e oltva, hogy hol fogtok csatlakozni (Brenner Iskola péntek 12.00; Jáki templom péntek 12.30; vagy Szentpéterfa Szent István Kápolna szombat reggel 7.30).

Az útra hozzatok hálózsákot, polifoam-ot, esőkabátot, sok jókedvet!

Nagy szeretettel várunk benneteket. Lépjünk együtt a szentek nyomába!

+ János püspök