Lezárult a Brenner János Emlékév

Brenner Emlékév zárása2017. december 16-án a szombathelyi Székesegyházban tartott ünnepi szentmisével véget ért a Brenner János Emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: május 1-én Szombathelyen bolodggá avatják Brenner Jánost. 


Brenner Emlékév zárásaA szentmisére az egyházmegye valamennyi részéről és valamennyi intézményéből érkeztek hívek. A szentmise kezdetén dr. Székely János megyéspüspök megköszönte a boldoggá avatási eljárásban dolgozó egyházi és világi szakértők, segítők fáradozását. Külön köszöntötte Brenner József atyát, és hálát adott Istennek, hogy megélhette János testvére boldoggá avatásának bejelentését.

Ne félj! Megsegítelek!- idézte Izajás próféta könyvét szentbeszédében Dr. Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke. Kiemelte: Jézus is többször használta ezeket a szavakat, hogy erőt adjon tanítványainak a nehéz helyzetekben. Karácsonyra készülve nekünk is ezek a szavak adhatnak erőt és bátorítást. Mert a karácsony üzenete: Isten fia közénk jött, velünk van. Nemcsak ideig-óráig maradt Jézus, hanem velünk maradt. Így akiben félelem van számolja fel: Isten velünk van-mondta Veres András. Ő a keresztény ember erőforrása a félelem elleni harcban. Mert ő a világ ura, bízhatunk benne.

Brenner Jánosban is ez a bizalom élt, hangsúlyozta Veres András. Ezért is lehetett, hogy amikor az életét fenyegető dolgok történtek vele, egyre erősebb lett és nem félt. Éljen bennünk is a bátor erő ami Brenner Jánosban, állította a hívek és a papság elé példaként János atyát Veres András. Életünk minden napján emlékezzünk az Úr szavaira. Ne félj! Én megsegítelek. - hangsúlyozta Veres András.

Brenner Emlékév zárásaA szentmise végén dr. Székely János megyéspüspök Szent Márton Emlékéremmel köszönte meg Ruppert József piarista atyának, a Brenner ügy római posztulátorának az elmúlt években végzett fáradozását.

Megyéspüspök atya zárszavában elmondta: Brenner János boldoggá avatására 2018. május 1-én kerül sor Szombathelyen, a Székesegyház előtti téren. Az egyházmegye éves zarándoknapja egy nagy ünnepnappá változik jövőre. Püspök atya hívott mindenkit, hogy Vas és Zala megyékből minél többen vegyenek részt a szertartáson, legyen ez valóban nagy ünnepe a Szombathelyi Egyházmegyének.