Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó verseny



Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó verseny2017-ben Brenner János vértanúhalálának 60. évfordulóján a Szombathelyi Egyházmegye Brenner János emlékévet hirdetett, ennek alkalmából a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium rajzversenyre hívta az alkotni vágyó gyermekeket. 


Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó versenyA pályázaton indulók két fordulóban vettek részt, melyen két téma közül választhattak. Az egyik Brenner János portré, vagy életéből vett jelenet ábrázolása. A másik pedig a szeretetnek egy-egy cselekedete, gesztusa képi világban megfogalmazva.
Az első fordulóban, rajzokat, festményeket kértek, amire változatos technikai megoldásokkal készültek a beküldők. Kiválasztásra került 48 tanuló rajza, így ők a második fordulón az iskolában megrendezett alkotó versenyen az agyag használatával fejezhették ki gondolataikat, érzéseiket, kisplasztikában vagy domborműben. A városon kívül a megyéből Sárvárról, Vasvárról, Kőszegről, Vépről is érkeztek lelkes gyerekek.
A zsűri tagjai: Tóth Csaba Munkácsy díjas festőművész, aki az ELTE főiskolai docense, Varga Bernadett textilművész a Művészeti Szakgimnázium tanára és Tálas József az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága igazgatója, általános- és középiskolai rajztanár voltak.
Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó versenyAlsó tagozaton I. helyezést ért el: Szekér Lili (2.o), II. helyezés: Gyurkovics Marcell (1.o), III. helyezés: Németh Boglárka (4.o). Különdíjban részesült Szunyog Anna (1.o) és Horváth Mirjam (3.o). Felső tagozaton I. helyezést ért el Bolemányi Réka (6.o), II. helyezés: Bertók Izabella (6.o), III. helyezés: Bognár Brigitta (5.o). Különdíjban részesült Toldi Laura Luca és Nagy Amanda (8.o).
A díjakat Császár István egyházmegyei kormányzó és Bokor Zoltán az iskola lelkivezetője adta át a helyezetteknek.

Szöveg és képek: Marton Katalin